The Environment and You

1. If Americans recycled all their unwanted junk mail, how many trees could be saved?

A. 100,000

B. 100,000,000

C. 1,000,000,000

D. I don’t use trees for paper.

2. How many plastic bags would be saved each year if just 25 percent of American families used 10 fewer bags a month?

A. 250,000

B. 2,500,000

C. 2,500,000,000

D. Don’t worry, I only use paper.

3. How many gallons of oil are saved by recycling one ton of office paper?

A. 12

B. 135

C. 380

D. I thought it saved trees, not oil.

4. How many hours can a TV set operate on the energy saved by recycling one aluminum can?

A. 3 hours

B. 5 hours

C. 5 days

D. You cannot plug a TV set into a can.

5. Which light bulb uses one-fourth the energy, lasts longer, and gives off the same amount of light as a regular light bulb?

A. Fluorescent

B. Incandescent

C. Quartz

D. It doesn’t matter, all light bulbs are the same.

6. On the average, the 140 million cars in the United States are estimated to travel almost four billion miles a day. According to the Department of Transportation, how many gallons of gasoline does it take to travel those miles?

A. 1,000,000 gallons

B. 25,000,000 gallons

C. 200,000,000 gallons

D. 400,000,000 gallons

7. How many acres of tropical forest in Peninsular Malaysia does it take to have more different tree species than in all of North America?

A. 125

B. 450

C. 750

D. 1,000

8. How many square miles of rain forests are being destroyed each year?

A. 13,000

B. 43,000

C. 63,000

D. What do you mean rain forests are being destroyed?

9. When you visit a pharmacist, how many products will have their source in a tropical rain forest?

A. 1 in 10

B. 1 in 50

C. 1 in 4

D. I buy things from the store, not the forest.

10. Life in the oceans provides Earth with which most precious chemical?

A. Oxygen

B. Nitrogen

C. Carbon dioxide

D. Fresh water

Source: Oracle Education Foundation. library.thinkquest.org/11353/facts.htm

Answers to be printed on a back page.

1. B

2. C

3. C

4. A

5. A

6. C

7. A

8. C

9. C

10. A

February 01, 2005 / Did You Know?
Share